Vulnerability Scan

Kwetsbaarheden Scan

Met onze uitgebreide Vulnerability Scan wordt jouw IT omgeving op kwetsbaarheden gecontroleerd. Security incidenten komen namelijk dagelijks op grote schaal voor. Het is daarom zeer belangrijk dat je maatregelen treft om dit te voorkomen. De digitalisering groeit en zo ook het aantal incidenten. Kwaadwillenden proberen steeds vaker toegang te krijgen tot bedrijfskritische systemen en gevoelige informatie door lekken in bijvoorbeeld webapplicaties. Iedere verbinding kan een potentieel kwetsbaar punt zijn. Denk aan VPN verbindingen en telefoons en tablets die zijn verbonden met jouw bedrijfsdata. Inzicht in de risico’s van jouw bedrijfskritische systemen is noodzakelijk voor het nemen van passende security maatregelen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je optimaal beschermd bent?

 

Hoe werkt een Vulnerability Scan of Kwetsbaarheden Scan en wat doet het?

Met een Vulnerability Scan wordt al jouw apparatuur, software en infrastructuur gescand op bekende kwetsbaarheden. Hiervoor plaatsen we een intelligente ‘probe’ in jouw netwerk. Waar zitten de kwetsbaarheden? Welke onnodige risico’s loopt jouw organisatie en welke verbeterpunten kun je doorvoeren? Met deze dienst bieden wij inzicht in de huidige gezondheid van jouw IT infrastructuur en dient ter aanvulling op het patchbeleid binnen jouw organisatie.

De Vulnerability Scan geeft inzicht in het beveiligingsniveau van onder andere:

  • Werkstations
  • Kritieke netwerk componenten
  • Applicatieservers
  • Firewalls
  • Domain Controllers

Jouw medewerkers hebben hier verder geen last van: terwijl zij doorwerken, worden er op de achtergrond verschillende testen en controles uitgevoerd. Wij bieden deze dienst aan in 2 varianten, namelijk de Eenmalige Vulnerability Scan en de maandelijkse Vulnerability Scan As a Service.

Eenmalige scan

De eenmalige Vulnerability Scan zorgt voor een professionele momentopname van de kwetsbaarheden binnen de IT infrastructuur. Een security engineer zal aan de hand van het netwerk overzicht de scan inrichten en de uitkomst gebruiken voor het opstellen van een op maat gemaakt adviesrapport. Dit adviesrapport benoemd de grootste risico’s binnen de IT infrastructuur en biedt handvaten voor vervolgacties. De security engineer zal dit adviesrapport persoonlijk toelichten.

As a Service

Omdat wij een dienst aanbieden, bespaar je zelf op het investeren in kennis, mensen en middelen. Voor een klein vast bedrag per maand (vanaf €350,-) wordt er een maandelijkse scan op je interne/externe netwerk uitgevoerd. Bekijk de afbeelding van het voorbeeldrapport zoals je deze gemaild krijgt.

Voorbeeldrapport bekijken

De voordelen van deze scandienst voor een organisatie

Gemak en efficiëntie

 De scan wordt voor je uitgevoerd;

 Resultaten, incl. advies worden geautomatiseerd gerapporteerd;

 Geen performanceverlies tijdens de scan.

Overige toepassingen

 Objectieve, leveranciers-onafhankelijke scan van je netwerk;

 Verbeteringen kunnen aan eigen organisatie/auditors bewezen worden;

 Inzicht krijgen in securityrisico’s en hier acceptatiebeleid op toe te passen.

Veilig en actueel

 Scan draait binnen eigen netwerk;

 Meest actuele software wordt ingezet;

 Na bepaling security baseline, worden alleen nog relevante kwetsbaarheden gerapporteerd.

Transparantie en lage kosten

 Vast bedrag per maand, incl. onboardingskosten;

 Nieuwe hard- en software wordt automatisch meegenomen;

 Geen verborgen kosten bij geconstateerde kwetsbaarheden.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak?


Neem dan contact op met onze security specialisten.


Neem contact op

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!