Multi-Factor Authenticatie (MFA)

Alleen een wachtwoord is tegenwoordig niet meer voldoende. Met Multi-Factor Authenticatie (MFA) bevestig je via een ander apparaat dat jij degene bent die op het account probeert in te loggen. MFA is een simpele en efficiënte authenticatie methode om organisaties, gebruikers en privacygevoelige informatie te beschermen.

MFA is een simpele maatregel met een zeer groot effect op de digitale veiligheid van jouw organisatie

Wat is Multi-Factor Authenticatie?

Multi-Factor Authenticatie is een methode om online gebruikers te identificeren. De online gebruiker moet hierbij minimaal twee stappen succesvol doorlopen om toegang te krijgen tot een applicatie of systeem. Deze stappen worden gezien als bewijsstukken en worden factoren genoemd.

Het beveiligen van een account met MFA kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een SMS passcode of Microsoft apps zoals Microsoft Authenticator app.

Waarom is Multi-Factor Authenticatie belangrijk?

Multi-Factor Authenticatie is onmisbaar voor bijna iedere organisatie en is een belangrijke vorm van cyberbeveiliging. Zo wordt niet alleen diefstal van wachtwoorden voorkomen, maar ook brute-force-aanvallen of social hacking. MFA is dan ook één van de beste veiligheidsmaatregelen om organisaties, gebruikers en privacygevoelige gegevens te beschermen.

De kans dat een account met MFA in de verkeerde handen terecht komt is minder dan 0,1%.

De 5 authenticatiefactoren

MFA in het dagelijks gebruik

Voordelen van MFA

Betere beveiliging

Wanneer je geen gebruik maakt van gebruikersauthenticatie ben je altijd kwetsbaar voor hackers. Multi-Factor Authenticatie biedt een slimme en sterke authenticatie en verhoogt de betrouwbaarheid van je organisatie.

Essentieel onderdeel van cybersecurity

Met de toename van cloudapplicaties is er een ook een verhoogd risico op gegevenslekken. Multi-Factor Authenticatie is één van de beste preventieve veiligheidsmaatregelen om je organisatie te beschermen.

Gebruiksvriendelijke authenticatie

MFA is een complexe authenticatie, maar gemakkelijk en efficiënt voor de gebruiker. Bedrijven kunnen dankzij de extra beveiliging meer geavanceerde aanmeldopties gebruiken, bijvoorbeeld Single Sign-On. Dankzij Single Sign-On kun je, eenmaal ingelogd met MFA, toegang krijgen tot meerdere applicaties. Dit biedt beveiliging met behoud van het gebruikersgemak.

Wil je meer informatie over MFA?

Onze specialisten helpen je verder!


Neem contact met ons op

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!