Security Awareness

Bij veel organisaties ontbreekt Security Awareness op de werkvloer. De meeste incidenten rondom informatiebeveiliging wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Mensen klikken op phishinglinks, verliezen USB-sticks of delen onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de informatiebeveiliging van hun organisatie. 

De eerste stap
naar veilig werken

Door het creëren van Security Awareness onder je medewerkers zullen zij de sterkste schakel vormen en functioneren als human firewall. Richt je daarom op de bewustwording en gedragsverandering van je medewerkers. Zij kunnen het verschil maken. Alleen een helder beleid en goede techniek is niet voldoende. Medewerkers moeten zich bewust worden van de verantwoordelijkheden die zij hebben op het gebied van informatiebeveiliging binnen hun organisatie en – nog belangrijker – hier ook naar handelen, altijd.

Vraag een demo aan

 

Hoe creëer je Security Awareness?

Promax werkt hiervoor met een programma van 2LRN4. 2LRN4 is een flexibel, gebruiksvriendelijk, leermanagementplatform (LMS) dat organisaties helpt het privacy- en beveiligingsbewustzijn te verbeteren. Het platform is zo ontwikkeld dat je voor je eigen organisatie in staat bent alles naar eigen inzicht te configureren en beheren, maar dat is niet nodig. Het platform wordt inclusief cursussen geleverd en is geconfigureerd, zodat aanpassingen minimaal zijn.

Hoe werkt het en wat kost het?

Je krijgt jaarlijks 12 nieuwe online cursussen, dus elke maand één. De cursussen vragen ongeveer 10 minuten per cursus en behandelen elke keer verschillende thema’s. Een cursus bestaat in ieder geval uit: twee introductievideo’s, die het thema introduceren vanuit een zakelijke en privésituatie, een e-learning en een toets, die we een uitdaging noemen. De cursussen kunnen worden uitgebreid met eigen materiaal, webinars, enquêtes, documenten en video’s. Vanuit het 2LRN4 platform kun je onbeperkt phishing mails versturen naar je eigen organisatie. Er is keuze uit een tal van realistische campagnes op verschillende moeilijkheidsniveaus. De kosten voor deze oplossing bedragen gemiddeld slechts twee euro per gebruiker per maand.

Het nut van Security Awareness voor een organisatie

Gemak en efficiëntie

Eenvoudige koppeling via Azure AD;

Medewerkers kunnen de cursus volgen waar en wanneer ze maar willen;

Menselijke supportdesk rechtstreeks door eindgebruikers benaderbaar.

Controle en regie

Geautomatiseerde maandelijks voortgangsrapportage;

Zeer flexibel voor een ieder niveau in te richten;

Zelf bepalen wie er wanneer aan welke training deel moet nemen.

Veilig en actueel

Cloud platform vanuit leverancier;

Actuele onderwerpen worden direct verwerkt in platform;

Eigen beleid/content toe te voegen.

Transparantie en lage kosten

Vast bedrag per medewerker per jaar;

Nieuwe gebruikers lopen automatisch mee.

Neem contact met ons op

Wij geven je graag een vrijblijvende demo!


Contact opnemen

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!