Vulnerability Scan

Bescherm jouw data, applicaties en systemen tegen diefstal

Heb je maatregelen getroffen om jouw organisatie en jouw kostbare data te beschermen?

Security incidenten komen dagelijks op grote schaal voor. Het is daarom zeer belangrijk dat je maatregelen treft om dit te voorkomen. De digitalisering groeit en zo ook het aantal incidenten. Kwaadwillende kunnen steeds vaker toegang krijgen tot bedrijfskritische systemen en gevoelige informatie door lekken in bijvoorbeeld webapplicaties. Iedere verbinding kan een potentieel kwetsbaar punt zijn. Denk aan VPN verbindingen en telefoons en tablets die zijn verbonden met jouw bedrijfsdata. Inzicht in de risico’s van jouw bedrijfskritische systemen is noodzakelijk voor het nemen van passende security maatregelen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je optimaal beschermd bent?

 

De Vulnerability Scan van Promax

Het begint met de Vulnerability Scan van Promax. Een week lang wordt al jouw apparatuur, software en infrastructuur gescand. Hiervoor plaatsen wij een “probe” speciaal geconfigureerd voor jouw netwerksituatie. Jouw apparatuur wordt steeds net op een andere manier benaderd, waardoor wij heel veel data binnen krijgen op alle niveaus. Vervolgens doen wij verschillende analyses op alle verkregen data zodat geen (mogelijk) lek, onbelicht blijft.

Middels deze uitgebreide scan wordt jouw IT omgeving op kwetsbaarheden gecontroleerd. Waar zitten de kwetsbaarheden? Welke risico’s loopt jouw organisatie en welke verbeterpunten kun je doorvoeren? Je krijgt antwoord op deze vragen middels een uitgebreide rapportage inclusief concrete aanbevelingen. De scan geeft je inzicht in het beveiligingsniveau van onder andere:

  • Firewall
  • VPN
  • Wachtwoordbeleid & gebruikersrechten
  • Back-up voorzieningen
  • Serversystemen & netwerkapparatuur

Jouw medewerkers hebben hier verder geen last van: terwijl zij doorwerken, voeren wij op afstand verschillende testen en checks uit.

Wij adviseren om de scan periodiek te herhalen om de doorgevoerde aanpassingen te controleren en wijzigen/uitbreidingen/veranderingen aan het netwerk opnieuw te scannen.

De Vulnerability Scan-as-a-Service van Promax

Als er behoefte is aan een meer structurelere oplossing adviseren wij jou de Vulnerability scan-as-a-Service.
Deze dienst voorziet je structureel in een vulnerability scan van je netwerk. Hiermee krijg je inzicht in de status van de software(patches) binnen jouw organisatie. De uitkomst van de scan wordt per email als een rapport verstuurd.

Waar nodig kan onze Security afdeling je aanvullend adviseren over en ondersteunen bij het verhelpen van de vulnerabilities en het hiermee veiliger maken van jouw bedrijfsnetwerk.

As-a-Service

Omdat wij een dienst aanbieden, bespaar je zelf op het investeren in kennis, mensen en middelen. Voor een klein bedrag per maand (vanaf €350,-) wordt er een scan op je netwerk uitgevoerd. Hierbij kan je zelf kiezen of je dit wekelijks, tweewekelijks of maandelijks wilt laten uitvoeren. Hieronder een afbeelding van een voorbeeldrapport zoals je deze gemaild kunt krijgen.

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak?Neem dan contact op met onze security specialisten