Security Monitoring

Optimaal gewapend tegen online uitdagingen en bedreigingen

Security Monitoring Promax wapent je tegen cybercrime

De beveiliging van je bedrijfssystemen en -gegevens is nog nooit zo actueel geweest als nu! Bovendien dien je te voldoen aan allerlei nieuwe en strenge wet- en regelgevingen, zoals de Meldplicht Datalekken. In 2018 is er een strengere Europese regelgeving van kracht gegaan, de General Data Protection Regulation (GDPR).

 

De constante dreiging van cybercrime vraagt om de combinatie van daadkrachtige software én ervaren security experts met verstand van zaken. In Security Monitoring brengt Promax beide componenten samen in een beproefde Cloudoplossing waardoor geavanceerde Security Monitoring bereikbaar en betaalbaar is voor zowel grote als kleine organisaties. Met behulp van deze dienst zijn we in staat om op afstand de beveiliging van jouw ICT-infrastructuur continu te controleren en te bewaken. Bij een verdachte situatie slaan we direct alarm en komen we in actie.

security monitoring

Het Security Operations CenterSecurity Monitoring uit de Cloud met een securitybeleid als uitgangspunt

Gebaseerd op toonaangevende SIEM-oplossing IBM QRadar

Voor Security Monitoring maakt Promax gebruik van de SIEM oplossing QRadar: het Security Intelligence platform van IBM. De afkorting SIEM staat voor Security Information & Event Management. Het Magic Quadrant van Gartner koos IBM QRadar in 2017 opnieuw als de meest toonaangevende SIEM-oplossing. In combinatie met de unieke kennis en ervaring van ons team security specialisten hebben we een daadkrachtig afweermechanisme tegen cybercrime in huis.

 

Proactief en preventief

Met Security Monitoring komt Promax proactief en preventief in het geweer tegen cybercrime. Het Security Operations Center (SOC) van Promax – bemand door security specialisten pur sang – staat continu in verbinding met de netwerken, systemen, applicaties en data van opdrachtgevers. Speciale collectoren verzamelen en versturen informatie 24/7 naar het Security Intelligence Platform dat draait op QRadar van IBM. Deze geavanceerde SIEM oplossing heeft verbinding met een wereldwijd open platform waarin alle corrupte IP adressen, nieuwe virus uitbraken en bedreigingen gemeld worden. Wereldwijde Enterprise technologie dus, nu bereikbaar voor groot MKB in Nederland!

Security Monitoring ondersteunt u bij:

 • het voldoen aan ISO 27001;
 • het voldoen aan NEN normering;
 • het voldoen aan SOX, PCI en BIG normeringen;
 • het voldoen aan de Meldplicht Datalekken;
 • Integer en transparant zaken kunnen doen;
 • het verhogen van de continuïteit en beschikbaarheid van de ICT omgeving;
 • het verminderen van risico’s op imagoschade door bijvoorbeeld een virusuitbraak.

Voordelen Security Monitoring:

 • Gebaseerd op toonaangevende SIEM-oplossing IBM QRadar;
 • Oplossing draait 24/7 in de Cloud;
 • Razendsnelle opsporing & detectie van bedreigingen (sneller dan gemiddelde van 90 dagen);
 • Flexibele abonnementen: upgraden of downgraden volgens jouw wensen (keuze uit Goud, Zilver en Brons);
 • Betaalbaar en toegankelijk voor het MKB: zowel dure software als schaarse expertise.

Hoe werkt Security Monitoring van Promax?

Het platform voorziet verdachte situaties direct van een classificatie op een schaal 1 – 10. De classificatie 10 staat hierbij voor het hoogste risico. Daarnaast werken de SOC-operators met een eigen classificatiesysteem dat uit 3 niveaus bestaat: Major (S1), Medium (S2) en Minor (S3). De classificatie Major betekent het grootste risico op verlies of beschadiging van data of het niet beschikbaar raken van systemen. Bij Minor is dit risico het kleinst. Bij verdachte situaties doet onze security expert aanvullend onderzoek en analyseert hij de mogelijke oorzaken van de calamiteit.

Maak een vrijblijvende afspraakOnze specialisten staan graag voor je klaar!