Nieuw in Teams

Misschien heb je het al gemerkt. Teams is veranderd en dat is al aan de lay-out te zien. Dit komt doordat Teams niet meer een standaard onderdeel is van Microsoft 365 in Europa. Je kan zelf kiezen of je Teams in jouw Microsoft pakket wil. Hierdoor zijn er ook een aantal nieuwe features in Teams bijgekomen. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor jou op een rijtje gezet:

  1. Meet app: De app in Teams verbetert de efficiëntie van de vergaderingen. Alle komende en eerdere vergaderingen staan in één overzicht op deze centrale plek. Je kan hier snel en eenvoudig alle informatie over relevante vergaderingen vinden, zoals chats, bestanden, agenda’s en gedeelde documenten.
  2. Gemeentehuis: Ben je van plan om een grootschalig online evenement op te zetten? De nieuwe feature “Gemeentehuis” vervangt het “Teams Live Event”. Met een nieuw sjabloon, de mogelijkheid om maximaal 10.000 wereldwijde deelnemers toe te voegen, het samenvoegen van deelnemers in een green room en nog veel meer, kan je een goede verbinding leggen met jouw doelgroep.
  3. Live vertalingen: Hoewel Teams zich nog druk aan het ontwikkelen is, kan je tijdens vergaderingen wel gebruik maken van live vertalingen. Momenteel is dit enkel in het Engels beschikbaar en voor het “Gemeentehuis” is dit Engels, Duits en vereenvoudigd Chinees.
  4. Nieuwe kanaalervaring: Door het nieuwe design is het voor jou makkelijker om samen te werken en specifieke informatie te verkrijgen. De nieuwe gespreksweergave zorgt voor focus en het prioriteren door belangrijke berichten vast te zetten. Wil je de recente berichten liever bovenaan bekijken? Dan kan je zelf bepalen welke volgorde voor jou werkt.

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!