Mrs. X onthult: Waarom een Cybersecurity Assessment een goed idee is voor jouw organisatie

Digitalisering. Het gaat tegenwoordig allemaal zo snel en de mogelijkheden zijn eindeloos. Geweldig voor je organisatie, vind je niet? Je krijgt door digitalisering zoveel kansen om jouw organisatie te laten groeien, maar er is wel een groot nadeel. Er zijn namelijk steeds meer cybercriminelen actief. Je weet wel, die criminelen die je niet ziet, maar wel veel digitale gegevens van je kunnen stelen.

Een cyberaanval?!

Omdat je cybercriminelen dus niet ziet is het heel lastig om te weten of ze er wel of niet zijn. Gemiddeld zitten ze meer dan een half jaar in je organisatie zonder dat je het door hebt en slaan dan zomaar toe. Er zijn verschillende soorten cyberaanvallen die jouw organisatie flink kan aantasten. Dat je gehackt kan worden is vaak wel bekend, maar besef je wat de gevolgen zijn? Cybercriminelen vragen bijvoorbeeld een hoop geld anders lekken ze gevoelige gegevens van jouw organisatie of gegevens van jouw relaties die ook opgeslagen staan op jouw systeem. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Het kan je imago verwoesten en ervoor zorgen dat je niet meer bij je bestanden kan komen. En ze kunnen nog veel meer met als gevolg dat jij zelfs je deuren moet sluiten. Dat MOET je voor zijn!

Gelukkig kunnen wij zien hoe je ervoor staat met onze Cybersecurity Assessment. En dat heeft heel wat voordelen voor jouw organisatie!

  1. Identificatie van zwakke punten: Er wordt gekeken naar welke kwetsbaarheden er in jouw beveiligingssysteem zit om te zorgen dat er niemand door kan. Zo kan je het de cybercriminelen heel moeilijk maken om binnen te komen.
  2. Proactieve bescherming: Je kan je beveiligingsmaatregelen regelmatig controleren zodat je voorbereid bent op nieuwe gevaren. Ook informatie als klantgegevens en financiële gegevens worden beschermd tegen toegang en diefstal van deze criminelen.
  3. Verhoogd vertrouwen: Jouw klanten, maar ook partners en andere belanghebbenden hebben veel vertrouwen in jouw bedrijf als ze weten dat jij hun gegevens veilig kan bewaren.
  4. Kostenbesparing op lange termijn: Op lange termijn helpt een cybersecurity assessment met het voorkomen van gegevensinbreuken en het herstel ervan. Een goede investering in de toekomst dus!
  5. Bewustwording en educatie: Een Cybersecurity Assessment helpt jouw team binnen je organisatie bewust te worden van de risico’s, wat ervoor zorgt dat je team de beveiligingsregels beter begrijpt en kan opvolgen.

Wil je weten wat een Cybersecurity Assessment inhoudt? Lees dan hier verder.

Dus, cybersecurity is belangrijker dan je denkt en dat moeten we allemaal niet vergeten. Wacht niet tot het te laat is, neem vandaag nog contact met ons op om jouw Cybersecurity Assessment in te plannen!

Tot de volgende!

Liefs,

mrsXsignature

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!