Kies vóór 1 maart het nieuwe Microsoft licentiemodel

Kies vóór 1 maart het nieuwe licentiemodel van Microsoft bij Promax en ontvang hoge kortingen!

NCE

Zoals wij al eerder hebben aangekondigd heeft Microsoft een nieuw licentiemodel aangekondigd dat in zal gaan op 1 maart aanstaande. Dit model heet New Commerce Experience, afgekort NCE. De wijziging is behoorlijk groot en kent veel complexe regels en voorwaarden. In het meest negatieve geval kunnen licentieprijzen omhoog gaan met 45%, daarom is het voor elk bedrijf van belang de wijzigingen goed te begrijpen om vervolgens een afgewogen keuze te kunnen maken.

In het huidige model kun je licenties per dag op- of afschalen en per dag elk soort licentie aankopen of stopzetten. Dat blijft niet zo…

Microsoft gaat per 1 maart 3 verschillende vormen van contracten aanbieden binnen NCE:

  • Een maandcontract; mogelijkheid tot beëinding per maand, veel flexibiliteit maar 20% duurder dan de jaarcontracten. Je gaat dus flink betalen voor die flexibiliteit;
  • Een jaarcontract; mogelijkheid tot beëindiging per jaar. Je kunt een heel jaar niet afschalen qua aantallen licenties, wel opschalen. Je gaat een betalingsverplichting aan voor het aantal licenties dat je aanschaft voor de volledige 12 maanden. De licenties zijn goedkoper dan de maandlicenties, maar je hebt dan ook minder flexibiliteit. Je kunt niet wisselen van ICT partner gedurende de contractduur;
  • Een 3-jarig contract; mogelijkheid tot beëindiging om de 3 jaar. Je kunt gedurende 3 jaar niet afschalen in aantallen licenties, dit wordt door Microsoft beloond door de goedkoopste tarieven. Je kunt niet wisselen van ICT partner gedurende deze 3 jaar. Overigens heeft Microsoft de prijzen voor 3-jarige contracten nog niet vrijgegeven, we verwachten deze prijzen in maart.

Een mix van bovenstaande contracten is toegestaan. Je kunt dus beslissen voor vaste medewerkers  een 1 of 3-jarig contract aan te gaan en daarnaast te kiezen voor een flexibel contract voor de overige medewerkers.

Moet ik perse voor 1 maart over?

Microsoft wil graag stimuleren dat klanten per 1 maart overstappen naar het nieuwe model en geeft daarom kortingen als je voor 1 maart overstapt. Dit hoeft echter niet.

De huidige licentie (Legacy genoemd) heeft nu standaard ook een looptijd van 1 jaar. Binnen de looptijd blijven de voorwaarden gelijk. Wanneer het huidige Legacy contract afloopt moet er over gestapt worden naar het nieuwe NCE model. Als de huidige licenties aflopen vóór 1 juli 2022 dan kunnen deze nog een keer verlengd worden met een jaar en kun je dus tot uiterlijk 30 juni 2023 profiteren van de huidige voorwaarden.

 

Je loopt dan echter wel tot 10% korting mis…

 

Na 1 maart 2022 is het alleen nog mogelijk om licenties in het NCE model te bestellen. Omdat opschalen van bestaande licenties wel mogelijk is kan het interessant zijn om voor 1 maart 2022 nog producten toe te voegen (al is het maar 1 licentie per soort).

Om het aantrekkelijk te maken om voor 1 maart naar Promax over te stappen bieden wij je, als nieuwe klant van Promax, tot 10% korting op de adviesprijzen van Microsoft.

Wat kan je doen?

Stap 1: zo spoedig mogelijk de looptijd van de huidige licenties in kaart brengen (dit kan Promax ook voor je doen);

Stap 2: een keuze maken in de looptijd van de licenties en of het huidige model of het nieuwe model kiezen (hier kan Promax in adviseren);

Stap 3: de opdracht aan Promax verstrekken en profiteren van 10% korting op je totale Microsoft licenties. Let op de opdracht moet dan uiterlijk 25 februari bij ons binnen zijn zodat wij nog tijd hebben om de licenties aan te kopen.

 

Wil jij meer weten over de mogelijkheden of advies bij het maken van een keuze voor jouw organisatie?

Neem contact met ons op >

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!