Ipse de Bruggen nog beter digitaal beveiligd door Promax

Ipse de Bruggen, een organisatie in de gehandicaptenzorg, is actief in een branche waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt. Denk hierbij niet alleen aan alle elektronische cliëntgegevens maar ook de alsmaar toenemende digitalisering van het zorgproces. De juiste toegang en bewaking is van groot belang en hiervoor maakt Ipse de Bruggen gebruik van de het Promax Security Operating Center (SOC) en bijbehorende security dienstverlening om haar informatiesystemen continu te laten bewaken op mogelijke digitale dreigingen.

Wat is netwerksegmentatie?

In een traditioneel netwerk staan alle computers met elkaar in verbinding en is onderlinge communicatie tussen systemen onbeperkt mogelijk. Hierdoor bestaat de kans dat één besmet systeem in het netwerk andere systemen kan benaderen en mogelijk besmetten met alle gevolgen van dien.

Jeroen Rijkeboer (rechts op de foto), Manager IV Operatie Ipse de Bruggen: “Netwerksegmentatie is voor ons voornamelijk nodig om domotica en andere niet-IT-componenten te scheiden van ons productienetwerk. Verder is de segmentering een noodzaak om leveranciers toegang te geven tot die apparatuur zonder dat daarmee onze productieomgeving het gevaar loopt van ongeautoriseerde toegang. Als laatste biedt het de mogelijkheid die apparatuur ongestoord onderhoudssignalen af te laten geven aan de respectievelijke leveranciers.”

Next Generation Firewall

Het verkeer tussen de netwerksegmenten wordt gecontroleerd of geblokkeerd met behulp van een firewall. Als onderdeel van de oplossing worden Next Generation Firewalls van Sophos geplaatst op strategische posities in de netwerkinfrastructuur. Deze apparatuur zorgt ervoor dat bronnen van infectie snel geïdentificeerd en geïsoleerd worden zodat andere delen ongeschonden blijven. Je kan dit vergelijken met een branddeur in een gebouw.

Robert van Dijk (links op de foto), Accountmanager bij Promax: “Het inzetten van Next Generation Firewalls is een waardevolle aanvulling voor Ipse de Bruggen om in de toekomst de security nog verder door te kunnen voeren naar een hoger level.” Jeroen Rijkeboer, Manager IV Operations: “De samenwerking met Promax heb ik als pragmatisch en professioneel ervaren, zowel op het gebied van IT als Security.”

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!