Hoog bezoek tijdens NLdoet 2023

Het kwam afgelopen vrijdag met bakken uit de lucht vallen, maar dat weerhield ons er niet van om onze handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet! Dit deden we niet alleen met onze Promax en ActiveView collega’s… Niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima stonden met een schep en een verfroller in hun hand naast ons. In wijktuin Noordhove te Zoetermeer gingen we in de stromende regen aan de slag met tuinieren, verven, snoeien, viooltjes poten en veel meer! Maar er was natuurlijk ook tijd voor een gezellig praatje.

“Opeens sta je oog in oog met de koning…”

Het ene moment sta je rustig in de tuin te harken, het volgende moment komen de koning en koningin aanlopen. Hoe hebben onze collega’s het koninklijk bezoek ervaren?

Mark: “We waren druk bezig met de kruiwagens volscheppen en naar de bakken brengen. Ik merkte dat het steeds drukker werd en er steeds meer mensen op het terrein kwamen. Op een gegeven moment kwamen er ook cameraploegen rondom het terrein en ook veel politie. Ik dacht wat gaat hier gebeuren?”

Alfons: “Opeens kwam de directrice van het OranjeFonds binnenlopen. Toen vertelde ze rustig dat de koning en koningin onderweg waren en elk moment aan konden komen. Wat?? En even later zat ik naast de koning mijn broodje op te eten.”

Robert: “Samen met Willem-Alexander heb ik wat kruiwagens vol geschept. We hebben hele leuke gesprekken gehad. Hij heeft écht interesse in jou als persoon. Het is een hele aardige, vriendelijke man, heel normaal eigenlijk. En hij is ook zeker in voor een grapje.”

Verschillende cameraploegen en nieuwsbureaus waren aanwezig. Zo waren we te zien bij RTL Boulevard en is er ook een item aan gewijd bij Blauw Bloed. Onze collega Patricia wordt hierin geïnterviewd. Bekijk het fragment hier (vanaf 18:09).

  • oranje fonds

 

Ook zonder koninklijk bezoek is er hard gewerkt

Iets verderop in Zoetermeer was ook een groep collega’s aan de slag gegaan, weliswaar zonder koninklijk gezelschap, maar niet minder gezellig! Bij Palet Welzijn hebben we de gemeenschappelijke ruimtes en de balkons lente klaar gemaakt. De bewoners kunnen dit voorjaar genieten in het zonnetje met mooie plantjes en bloemetjes op het balkon.

We waren niet alleen in Zoetermeer te vinden. Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft een groep collega’s zich van zijn beste kant laten zien. Bij Speeltuinvereniging IJsselkids zijn we ook door weer en wind flink aan de slag gegaan met het opknappen van de speeltuin. De kids kunnen deze zomer weer lekker spelen in de zandbak.

Tot volgend jaar!

Kortom, het was een geslaagde dag! Met onze inzet hebben we een mooie bijdrage kunnen leveren aan de samenleving en we kijken nu al uit naar volgend jaar! Hopelijk met iets minder regen en iets meer zon. 😊

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!