Casestudy: Plantise, een fusie tussen drie bedrijven: Werken in de Cloud

Een fusie van drie bedrijven, dat brengt ook digitaal veel veranderingen met zich mee. Promax ging de uitdaging aan bij fusiebedrijf Plantise. Daar maakten drie bedrijven gezamenlijk de omslag naar de Cloud. Vanaf iedere locatie wordt nu veilig gewerkt.

Werken in de Cloud

Als fusiebedrijf van drie Nederlandse plantenkwekers stond Plantise voor een grote uitdaging. “Plantise heeft ons het vertrouwen gegeven om de IT voor hen te regelen in een hele belangrijke en spannende fase in hun zakelijke leven: een fusie”, vertelt Judith Littel, directeur bij Promax. “We hebben een private Cloud omgeving voor ze opgezet en de belangrijkste applicaties daar naartoe gemigreerd. Maar we hebben ook een nieuw domein, gezamenlijke mailadressen, een nieuw netwerk en nieuwe laptops mogen regelen.”

Dennis, projectmanager bij Promax, legt uit hoe die omslag is gemaakt. “De grote uitdaging was om alles over te zetten naar een werkplek in de Cloud. Allereerst hebben we gezorgd dat alle drie de fusiebedrijven vanaf hetzelfde netwerk gingen werken. Elk bedrijf had een eigen omgeving, met eigen gebruikersnamen en wachtwoorden. We hebben alle werkplekken daarom opnieuw moeten inspoelen, ofwel installeren, op de nieuwe digitale omgeving.”

“De volgende stap was om de Cloud werkplekken in te zetten. Via de Cloud Werkplek kan iedereen nu vanaf zijn eigen pc bij alle applicaties. Alle data en applicaties staan in een nieuwe omgeving op onze servers.”

Overal veilig werken

De overgang naar de digitale omgeving van Promax zorgt voor maximale veiligheid. “Omdat alle computers zijn ingespoeld op onze servers konden we onze dienst ‘Apparaatbeheer uit de Cloud’ uitrollen. Daarmee regelen we op afstand alle software-updates op Windows laptops en computers. Iedereen is vanaf zijn eigen pc automatisch goed beveiligd, waar je ook werkt. Zeker in deze periode waar veel thuis wordt gewerkt is dat erg belangrijk.”

“Met ons Security Operations Center monitoren we daarnaast alle verdachte handelingen. Wanneer Pietje bijvoorbeeld elke ochtend vanaf dezelfde locatie en rond dezelfde tijd inlogt, wordt dat door ons systeem geregistreerd. Zo gaat er automatisch een belletje af wanneer er een verdachte login is.”

Korte deadline

Vanwege de korte deadline was het project voor Promax een grote uitdaging. “We hebben een inspoelstraat waarmee we twintig pc’s tegelijk kunnen installeren. Door de integratie van drie bedrijven heeft het project uiteindelijk ruim zeshonderd uur in beslag genomen. Daarbij is de nazorg erg belangrijk. We blijven daarom ook na de installatie testen of alles goed verloopt.”

Ilone Ammerlaan, directeur bij Plantise, kijkt tevreden terug op de samenwerking: “We hebben Promax benaderd als partner om te zorgen dat we naar één grote ICT-omgeving gingen op zeven locaties. Om alles in korte tijd voor elkaar te krijgen, is het de kunst dat je met partijen spreekt die jouw taal verstaan. Het is een vak apart, daar heb je toch advies en hulp bij nodig.”

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!