Wat Software-as-a-Service voor jouw onderneming kan betekenen

Jarenlang heb je als ondernemer met toewijding gewerkt aan de groei van je bedrijf en het vestigen van een sterk merk. Nu de groeifase wat stagneert, sta je voor de uitdaging om nieuwe stappen te zetten in de ontwikkeling van je bedrijf. Het is tijd om je onderneming naar het volgende niveau te tillen, en dat kun je doen met behulp van geavanceerde softwaretools. Echter, dit brengt je meteen voor een belangrijk dilemma…

De voordelen van SaaS

Je hebt vast weleens gehoord van de term SaaS, oftewel Software-as-a-Service. Hoewel het wellicht klinkt als technisch jargon, draait het allemaal om eenvoud en efficiëntie. In plaats van het aanschaffen van dure eenmalige licenties en het tijdrovende proces van software-installatie, biedt SaaS je de mogelijkheid om softwaretoepassingen te gebruiken via een flexibel abonnementsmodel. Het beste gedeelte? Je hoeft je geen zorgen te maken over het installeren, beveiligen of up-to-date houden van de software. De SaaS-provider neemt dit alles voor zijn rekening, zodat jij je kunt concentreren op je kerntaken. Bovendien kun je eenvoudig en naadloos werken vanaf je laptop of mobiel, zonder te jongleren met verschillende applicaties op verschillende apparaten. Alles draait soepel via internet, of anders gezegd, in de Cloud. Dat betekent minder gedoe voor jou!

Ben je nog niet overtuigd? Ik zal de voordelen van SaaS op een rijtje zetten voor je.

 1. Tijdbesparing
  In de Cloud wordt er hard gewerkt aan zowel installatie als beveiliging als onderhoud. Jij kan ondertussen verder gaan met je werkzaamheden, zonder iets ervoor te hoeven doen. Dat scheelt weer een hoop tijd en moeite!
 2. Minder kosten
  Software aanschaffen, eenmalig of jaarlijks, voor op je laptop kost best wat geld. Met SaaS betaal je maandelijks een bepaald bedrag, zo ben je op korte termijn goedkoper uit dan dat je meerdere programma’s aanschaft.
 3. Altijd en overal werken
  De programma’s die je nodig hebt draaien in de Cloud, wat betekent dat je overal bij je bestanden kan komen. Zelfs als je niet op kantoor bent.
 4. Flexibel aanpassen
  SaaS-providers bieden je de mogelijkheid om je abonnement aan te passen. Je kunt eenvoudig upgraden als je bedrijf groeit, of naar een lager abonnementsniveau schakelen als dat nodig is. Zo betaal je nooit te veel!
 5. Gebruiksvriendelijk
  Om met SaaS-toepassingen te werken heb jij geen technische kennis nodig. Zowel jij als je collega’s kunnen dit moeiteloos gebruiken.

Het is duidelijk dat Software-as-a-Service de toekomst is van softwaregebruik voor bedrijven. Veel bedrijven zijn je al voorgegaan en zijn via ons gaan werken in de Cloud. Dus, ben jij klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen met de kracht van SaaS? De keuze is aan jou, en wij bij Promax staan klaar om je te helpen om de overstap naar de Cloud te maken!

Tot de volgende!

mrsXsignature

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!