Bescherm je hart tegen oplichters!

Jeetje jongens, de tijd vliegt! Volgende week is het alweer 14 februari en we weten allemaal wat dit betekent… Valentijnsdag! Dé dag waarop veel mensen op date gaan en je je hart kan verliezen, want hij/zij ziet er zo knap uit en doet zich zo aardig voor, maar is dit wel oprecht?

Liefde is een prachtige zaak, maar soms kan het ook risico’s met zich meebrengen. Wij bij Promax hebben een Security Operations Center (SOC) dat onze klanten helpt om hun systemen te beschermen tegen cyberaanvallen. Maar kan ons SOC ook mijn hart beschermen tegen de pijn van een gebroken hart deze Valentijnsdag?

Het antwoord is helaas nee. Hoewel ons SOC-team de beste technologieën gebruikt om onze klanten te beschermen tegen cyberaanvallen, zijn er geen technologieën beschikbaar voor het beveiligen van een gebroken hart. Alleen het krijgen van steun van vrienden en familie kan je helpen om jouw gebroken hart te helen. Of met een grote bak ijs, tissues en een dekentje op de bank voor een slechte romantische film wil ook nog wel eens helpen. 😉

Wees alert!

Hoe dan ook… Valentijnsdag is een dag om alert te zijn, niet alleen op een gebroken hart, maar ook zeker op cybercriminaliteit. Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat jouw systemen, gegevens en netwerken veilig zijn, zodat je niet wordt getroffen door cyberaanvallen.
Bij Promax helpen we je graag om jouw bedrijf te beschermen tegen deze risico’s. Zo bewaakt ons Security Operations Center je organisatie 24/7, zodat je direct gealarmeerd wordt bij een mogelijk incident. Maar wat kan je als organisatie zelf alvast doen om deze risico’s te verminderen? Ik vroeg het mijn collega Batuhan, Security Analist bij Promax, en ik deel dan ook graag zijn tips met jullie:

Tips

Hier zijn alvast enkele algemene tips waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Maar we willen je hier natuurlijk ook graag mee helpen!

  1. Zorg ervoor dat jouw bedrijf een goed beveiligingsbeleid heeft en dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de beveiligingsprocedures.
  2. Zorg ervoor dat jouw systemen en netwerken up-to-date zijn met de meest recente beveiligingsupdates en – patches.
  3. Een wachtwoord is het meest populaire beveiligingsmiddel, maar ook de meest kwetsbare. Multi-Factor Authenticatie (MFA) is onmisbaar voor bijna iedere organisatie en is een belangrijke vorm van cyberbeveiliging.
  4. Zeker tijdens Valentijnsdag worden er miljoenen spam-e-mails verstuurd. Aanvallers proberen te vragen om persoonlijke informatie voor identiteitsdiefstal en fraude. Ook kunnen bijvoorbeeld online wenskaarten malware downloaden op jouw apparaat wanneer ze worden geopend.

Zorg dat je medewerkers bewust zijn van het gevaar van klikken op onbekende links en het delen van persoonlijke informatie via e-mail en internet.
Meer weten over phishing mail? Lees hier verder.

Bij Promax kunnen we je helpen met al jouw cybersecurity vragen. Wij helpen jou graag met het beschermen van jouw gegevens. Jouw gegevens zijn eenvoudiger te beschermen dan je hart… Pas op jezelf en fijne Valentijnsdag!

Liefs,

mrsXsignature

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!