Wat is Artificial Intelligence?

Promax helpt met advies en realisatie

Meer weten over Artificial Intelligence (AI)?

Artificial Intelligence (AI) is de technologie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van systemen die de werking van het menselijk brein nabootsen. Deze systemen kunnen de mens ondersteunen bij besluitvormingen, doordat zij enorme hoeveelheden (ongestructureerde) data kunnen analyseren, interpreteren, daarin patronen kunnen herkennen, conclusies kunnen trekken en de voortgang kunnen voorspellen.

AI biedt ondersteuning

Tegenwoordig is het bouwen van AI oplossingen een stuk eenvoudiger geworden en is programmeerkennis geen vereiste meer. Hierdoor is het toepassen van AI toegankelijker geworden voor bedrijven. In diverse bedrijfsprocessen kan AI ondersteuning bieden:

Chatbots

Wij leven in de tijd van de AI assistenten (Chatbots). Zij kunnen vragen van klanten beantwoorden, ingezet worden als interactieve advertentie of instructies geven aan jouw interne eerstelijns support.

AI + Robotic Process Automation

Automatiseer jouw administratieve repeterende bedrijfsprocessen en laat AI de beslissingen maken in het proces, zodat jouw medewerkers zich kunnen concentreren op de meer complexere en uitzonderingsgevallen.

AI + Internet of Things

Internet of Things is het verzamelen van data die sensoren genereren. Het koppelen van deze data aan AI biedt de mogelijkheid om de grote hoeveelheden data die deze sensoren leveren te analyseren, visualiseren, conclusies te trekken en daardoor proactief te acteren.

AI Marketing Tools

Deze tool kan “customer engagement” monitoren en het gedrag van jouw klanten voorspellen, zodat jij daar proactief en zeer gericht op kan reageren.

AI Recruitment Tools

Laat AI jouw HR afdeling ondersteunen in het vinden van de meest geschikte kandidaten. AI kan ondersteuning bieden in het targetten, profileren, matchen, werven, selectie, tracken tot aan het uitdienst treden. Het voorspellend en zelflerend vermogen van de tool helpt jou tijdig risico’s te zien en actie te ondernemen.

Predictive Maintenance (voorspellend onderhoud)
Gebruik AI om proactief onderhoud te plegen aan jouw materieel. Diverse AI modellen kunnen jou tijdig waarschuwen dat er in de nabije toekomst mogelijk iets mis kan gaan, zodat jij al actie kan ondernemen voordat dit daadwerkelijk gebeurt. Voeg Visual Recognition, Acoustic Insight of IoT sensoren toe om nog accurater te zijn.

Naast bovengenoemde oplossingen zijn er nog veel meer mogelijkheden, waaronder Lead Generation, Predictive Analytics, Social Media analytics, Visual recognition, Acoustic Insight, Expert Systems, Expert Assists, AI for Financial Service, AI for Cyber Security, Tone Analyzer, Cogbots, Personality Insight…etc.

De mogelijkheden zijn legio! Meer weten?

Schrijf je in voor een AI Seminar of Masterclass of maak een afspraak voor een inspiratiesessie waarbij wij samen met jouw directieleden de business onder de loep nemen, om te identificeren waar AI oplossingen waarde kunnen toevoegen aan jouw organisatie en bedrijfsprocessen.

Hoe ziet een wereld met AI eruit?Bekijk de video en ontdek de mogelijkheden van AI

De avonturen van Mrs. XHeb je al kennis gemaakt met Mrs. AI?

Stripje