Security Awareness

De eerste stap naar veilig werken

Je medewerker als sterkste schakel in informatiebeveiliging

Meer dan 70% van alle incidenten rondom informatiebeveiliging wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Mensen klikken op phishinglinks, verliezen USB-sticks of delen onbewust informatie met ongeautoriseerde personen. Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de belangrijke rol die zij vervullen binnen de informatiebeveiliging van hun organisatie. Door het creëren van security awareness onder je medewerkers zullen zij de sterkste schakel vormen en functioneren als human firewall.
Richt je daarom op de bewustwording en gedragsverandering van je medewerkers. Zij kunnen het verschil maken. Alleen een helder beleid en goede techniek is niet voldoende. Medewerkers moeten zich bewust worden van de verantwoordelijkheden die zij hebben op het gebied van informatiebeveiliging binnen hun organisatie en – nog belangrijker – hier ook naar handelen, altijd.

Hoe creëer je Security Awareness?

Promax heeft hiervoor een programma geselecteerd op basis van jarenlange ervaring en gebruikt hiervoor ARDA online. ARDA online is een geautomatiseerd security awareness programma dat bestaat uit verschillende onderdelen. De kern zijn de interactieve video’s waarin de kijker zelf keuzes moet maken. Deze worden ondersteund door e-learning challenges, posters en interviews. Tijdens dit programma worden de medewerkers op een leuke, interactieve manier en met een spel-element bewust gemaakt van de dagelijkse risico’s die iedereen loopt.
Ieder kwartaal start weer een nieuwe campagne. Hierdoor worden er op regelmatige basis nieuwe video’s onder de aandacht gebracht, waarmee je het bewustzijn op de risico’s van je medewerkers vergroot.
De “security awareness manager” krijgt maandelijks rapportages en analyses om de voortgang te meten.

Security Awareness

Security Awareness Game Deception

Promax biedt nu ook security awareness programma’s om medewerkers van jouw organisatie zich bewust te laten maken van de security risico’s. Met de security awareness game Deception beleef je de spanning van een echt datalek samen met jouw collega’s! Net als bij een echt datalek dien je bij dit spel samen met jouw team antwoorden te vinden en aanwijzingen te verwerken om binnen 30 minuten het lek op te sporen.

Wat is het? In het kort

Een intuïtieve en schaalbare SaaS-oplossing, die ervoor zorgt dat medewerkers op een aantrekkelijke en waardevolle manier worden getraind op het gebied van information security awareness.
Je bedrijf wordt ondersteund door een volledig blended (online en fysiek) programma op het gebied van information security awareness. Het programma varieert leerstijlen en verrast de deelnemers met wisselende methodes. Dit zorgt uiteindelijk voor een hoog leerrendement en een verhoogde weerbaarheid van medewerkers.
Met de intelligente rapportages weet je als beheerder van het awareness programma precies wat de progressie is van de doelgroep en welke onderwerpen goed gaan en waar er nog ruimte is voor verbetering.
Arda Online is compatible met alle denkbare systemen (SCORM-compliant) en is gemakkelijk te integreren en te koppelen aan bestaande systemen. Hierdoor kunnen bestaande e-learning modules op het Arda platform gepresenteerd worden of andersom, de Arda modules op het bestaande Leer Management Systeem.

 

Hoe verloopt een jaar? De security campagnes

In een periode van 12 maanden wordt 4 keer een security awareness campagne aan de medewerkers aangeboden. Daarna begint weer een nieuwe periode van 12 maanden enz. Hierdoor zijn de medewerkers met regelmaat bezig met cybersecurity en zorgen zij zelf dat het cyberrisico verlaagd wordt. De campagnes zijn afwisselend qua onderwerpen, maar ook de presentatie en gebruikte technieken verschillen per campagne.
De medewerkers krijgen tijdens een campagne interactieve video’s, e-learning, video’s van hackers plus een phishing training. Gedurende deze periode worden er tevens speciale (veilige!) phishing mails verstuurd naar de medewerkers om te meten wat het resultaat is van deze trainingen. Natuurlijk wordt er door Promax/ARDA ook geholpen met het meten van uw security awareness programma.

 

  • 6 Phishing simulaties per jaar
  • 4 interactieve STEINITZ video’s per jaar inclusief evaluatie
  • 3-5 e-learnings per STEINITZ aflevering
  • 3-5 challenges per STEINITZ aflevering
  • 4 interviews met experts
  • En meer..

 

Wil je gebruik maken van onze Security awareness mogelijkheden?Onze specialisten staan graag voor je klaar!