Security Scan

Cybercriminaliteit is niet meer weg te denken uit onze wereld en dat vraagt ook om meer grip op de eigen digitale omgeving. Elke organisatie dient zich nu ook met IT security bezig te houden. Maar de techniek is complex en de IT-omgeving verandert continue door nieuwe diensten, collega’s, applicaties of apparatuur. Met het opstellen van een security baseline (een minimumvereiste van beveiligingsmaatregelen) aan de hand van een security scan krijg je meer grip op jouw IT-omgeving.

Heb je inzicht in het beveiligingsniveau van jouw IT-omgeving?

Jouw IT-omgeving beweegt mee met de processen en innovaties van jouw organisatie. Een IT-omgeving ziet er morgen heel anders uit dan vandaag door de komst van nieuwe applicaties, nieuwe apparatuur en nieuwe collega’s. Deze veranderingen hebben ook impact op jouw beveiligingsmaatregelen. 

Wil je weten wat de status is van het actuele beveiligingsniveau van jouw IT-omgeving en wil je weten hoe dit verbeterd kan worden? Promax kan je hiermee helpen aan de hand van het gezamenlijk doornemen en bepalen van een security baseline. Vanuit deze security baseline wordt een nulmeting opgesteld. Deze nulmeting geeft je inzicht in de huidige beveiligingsstatus van jouw omgeving. 

Security Scan

Met behulp van de Security Control Baseline scan definieer je samen met ons een minimum set aan beveiligingsmaatregelen die voor jouw omgeving moet gelden. Een Promax Security Engineer zal samen met je inventariseren welke beveiligingsrisico’s en beveiligingsmaatregelen er wel en nog niet zijn. Aan de hand van deze resultaten ontvang je een passend advies met aanbevelingen over hoe jouw IT-omgeving naar een hoger beveilingsbeleid kan brengen. 

Meer informatie over Security oplossingen

Voorbeelden
Afhankelijk van de risico’s zijn er meerdere beveiligingsmaatregelen voor handen om het beveiligingsniveau van jouw omgeving te verhogen. Denk hierbij niet alleen aan technische maatregelen zoals het segmenteren van jouw netwerk of het correct instellen van firewalls, ook organisatorische maatregelen zoals het opstellen van een overzicht van systeemeigenaren met risicoprofiel kan je meer grip geven op jouw eigen omgeving.  

Pragmatische aanpak

Promax denkt met je mee over de juiste aanpak om jouw IT-omgeving veiliger te maken. Wij inventariseren de huidige security baseline en adviseren wat hierin mist of verbeterd kan worden (nul-meting). Vervolgens kunnen onze security specialisten je ondersteunen in het verbeterproces en verder optimaliseren van een voor jouw organisatie passende security control baseline. 

Meer weten over onze vulnerability scan?

Review

We voeren een grondig onderzoek uit naar het beveiligingsniveau van jouw IT-omgeving.

Advies

Wij geven kundig advies over welke beveiligingsinstellingen jouw aandacht vereisen. We stellen dit advies op zo’n manier op dat jouw implementatie partner ermee aan de slag kan.

Implementatie

Heb je geen implementatie partner of ben je op zoek naar een andere partner? Wij kunnen de geadviseerde werkzaamheden ook voor jou uitvoeren.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van de security scan?


Onze security experts helpen je graag verder.


Neem contact met ons op.

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!