Jij bepaalt de condities,
RPA voert het snel en foutloos uit

Een belangrijke stap naar meer efficiëntie in uw organisatie begint met het inzetten van Robotic Process Automation (RPA). Bij een eerste kennismaking met RPA gaat het meestal om het verzamelen en consolideren van data. Voor deze acties zetten we zogeheten ‘bots’ in, autonoom werkende robots die processen als het zoeken, verzamelen, rangschikken, ordenen en samenbrengen van data volledig automatiseren.

 

In veel organisaties is deze toepassing van RPA al een grote sprong voorwaarts. Toch kunnen organisaties het gebruik van deze technologie een extra dimensie geven. Dit gebeurt zodra zij ook het bewerken en zelfs het aanpassen van informatie volledig automatisch laten verlopen.

 

Het bewerken van data via RPA is in dat geval de tweede, belangrijke efficiëntieslag. We gebruiken de bots dan niet meer alléén om data uit diverse bronnen te verzamelen en te ordenen, maar RPA zorgt dan ook voor een gerichte bewerking van data. Een RPA-bot zal, op basis van vooraf opgegeven condities (business rules), acties of calculaties uitvoeren.

 

Toepassing van RPA

Voor het inzetten van Robotic Process Automation heeft een organisatie een software-oplossing nodig die de repetitieve handelingen automatiseert. Zodra de inzet van deze ‘virtuele robot’ in de basisfuncties goed functioneert, kan de software ook bewerkingstaken uitvoeren. Het grote voordeel is dat de bots deze taken automatisch, op hoge snelheid en foutloos uitvoeren. Daarmee heeft RPA een positief effect op de productiviteit, efficiëntie, kwaliteit en de beleving van de werkzaamheden door de medewerkers.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem contact op met:

Grace Tjon A Fat

Directeur Artificial Intelligence

Download Whitepaper

In onze whitepaper lees je over de volgende onderwerpen:
- Wat is RPA?
- Concrete voorbeelden
- Stappenplan
- Het verschil tussen AI en RPA

Data bewerken met RPA

In de praktijk begint de inzet van een bot meestal met het verzamelen van resultaten uit een bepaalde bron. Vervolgens moet die informatie in een brief, een rapport, softwarepakket of in een standaard tekst terecht komen.

Deze bewerking kan ook via RPA worden uitgevoerd. Behalve dat de bot de resultaten verzamelt, consolideert en netjes op een rij zet, kan hij bijvoorbeeld ook een specifieke tekst toevoegen.

 

Stel dat u de bot gebruikt om vast te stellen dat de concentratie van een bepaalde stof hoger of lager dan 20 mg/m2 is. Via RPA kunnen we dan volautomatisch een specifieke tekst in een brief of rapportage plaatsen die exact past bij de gemeten concentratie: dus lager of hoger dan 20 mg/m2. Op dezelfde manier kan een bot ook automatisch in een offerte een ander tarief invoegen als het om een luchtvrachtzending gaat of als het een zeevrachtzending betreft. Zo zijn er veel meer toepassingen mogelijk.

Voordelen

 • Productiviteit verhogen
 • Kostenbesparing
 • Tijdsbesparing
 • Efficiënte inzet van expertise
 • Minder werkdruk

Veelgebruikte toepassingen

 • Offerte omzetten naar een contract
 • Getekende offerte vertalen naar bestellingen en instructies
 • Route optimalisatie
 • Bewijs van aflevering
 • Complexe kostenberekening
 • Facturatie
 • Kredietcheck / Risico
 • Groot volume processen

Meer weten? Download de whitepaper

Wij zijn Promax

Al sinds 1992 helpt Promax haar klanten om succesvol te zijn met veilige, betrouwbare en intelligente IT-oplossingen. Wij ontzorgen je met onze kennis over Secure AI oplossingen, zodat jij je kunt richten op jouw core business.

 

‘Simple, secure and intelligent’

 • Simple - wij vinden dat technologie eenvoudig moet zijn, zodat u altijd en overal optimaal en plezierig kunt werken.
  Secure - wij zorgen ervoor dat uw data en dataverkeer veilig zijn en dat u zich veilig voelt.
  Intelligent - we gebruiken intelligente oplossingen om u te helpen betere beslissingen te nemen, onbekende kansen te zien en slimmer te zijn dan ooit tevoren.

Copyright © 2021 Promax