fbpx

7 Tips om veilig thuis te werken

Veilig thuiswerken tijdens het coronavirus

In verband met het coronavirus worden medewerkers die zich niet lekker voelen, hoesten of koorts hebben verzocht vanuit huis te werken. Ook aan alle Brabanders wordt dit verzoek gedaan door de overheid. Grote beurzen en bijeenkomsten worden afgezegd en vaak online gehouden.

 

Business vanuit huis voorzetten

Om te voorkomen dat je, naast het menselijk leed, ook nog economisch hard geraakt wordt als bedrijf, wil je natuurlijk wel graag dat jouw business door kan draaien. En jouw medewerkers willen graag, waar mogelijk, vanuit huis hun werk voortzetten en in teamverband kunnen blijven werken.

 

Promax cloudwerkplek is al veilig 

Als je een Promax Cloudwerkplek hebt dan ben je al gewend om vanaf elke plek te kunnen werken en veilig bij je bedrijfsgegevens te kunnen.

7 Tips als je vanuit huis veilig wil thuiswerken:

 1. Zorg voor een goede internetlijn! Een haperende lijn tijdens videoconferenties is niet fijn.veilig thuiswerken
 2. Zorg voor een gesloten wifinetwerk, beveiligd met een wachtwoord. Een kwaadwillende hoeft anders alleen maar jouw huis voorbij te lopen om in te kunnen breken en bij al jouw (gevoelige) bedrijfsdata te kunnen.
 3. Let erop dat jouw laptop is beveiligd met encryptie, zodat als deze gestolen wordt de ‘dief’ er totaal niets mee kan. Een goede oplossing hiervoor is het zogenoemde ‘Bitlocker’.

Bitlocker zorgt ervoor dat de harde schijf voorzien is van encryptie (versleuteld). Je dient een persoonlijke code in te voeren tijdens het opstarten om bestanden op de desbetreffende harde schijf in te zien.

 1. Gebruik een VPN-verbinding om contact te maken met jouw bedrijfsinformatie. Promax introduceert ‘always on VPN’ op haar Clouddiensten. Dit betekent dat je een VPN-verbinding hebt, zodra er een internetverbinding tot stand komt. Geen handmatige handelingen meer.
 2. Gebruik authenticatie in twee stappen om toegang te verkrijgen tot jouw bedrijfsapplicaties; één keer via gebruikersnaam en wachtwoord, gevolgd door bijvoorbeeld een sms-code of een token.
 3. Promax biedt de dienst ‘Apparaatbeheer uit de Cloud’. Hiermee zorgen wij ervoor dat uw laptop altijd voorzien is van de laatste updates en patches zonder dat je daar veel van merkt. Je laptop is hiermee zo optimaal mogelijk beveiligd!
 4. Maak gebruik van Microsoft Office365. Dit is gemaakt om overal met elkaar te kunnen werken.
  • Microsoft Teams voor het samenwerken met je collega’s. Alle faciliteiten om van uit huis te werken zijn geïntegreerd in Microsoft Teams zoals:

– Conference call

– Chat functionaliteit (voorheen Skype)

– Samenwerken in documenten;

– Planning van taken centraal en inzichtelijk

– Vanaf elk apparaat te gebruiken (Desktop, laptop, tablet, smartphone)

  • Microsoft SharePoint. De plek waar alle documenten staan en overal vanaf elk apparaat beschikbaar zijn. Ook zorgt SharePoint ervoor dat er met meerdere gebruikers tegelijk in een document gewerkt kan worden. Daarnaast kan SharePoint ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld intranet doeleinden.
  • Microsoft Yammer.

Yammer is een hulpprogramma voor sociaal netwerken (een soort Facebook met een timeline) waarmee u op een open manier mensen in uw organisatie met elkaar in verbinding brengt. Iedereen kan hier berichten op posten die interessant zijn voor andere collega’s.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die Microsoft Office365 te bieden heeft.

Daarnaast biedt Promax een Cloudwerkplek die alle Microsoft Office365 onderdelen samenbrengt op een overzichtelijke manier en deze combineert met uw andere bedrijfsapplicaties.

Hulp nodig bij veilig thuiswerken?

Wij helpen je graag om te zorgen dat je bedrijfsprocessen kunnen doorgaan en jouw medewerkers efficiënt en veilig vanuit huis kunnen werken. Bel ons op 088-7070707 en vraag naar de afdeling sales.