Subsidievoucher voor digitalisering
voor micro en klein mkb in Rotterdam

Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden

Subsidievoucher voor digitalisering
voor micro en klein mkb in Rotterdam

Door corona zijn de fysieke klantbezoeken aan ondernemingen drastisch gedaald. Online vindbaar en bereikbaar zijn voor klanten, en online kunnen verkopen zijn belangrijker zaken dan ooit.

De gemeente Rotterdam geeft micro en kleine MKB- bedrijven hierbij een steuntje in de rug. De subsidie Digitaliseringsvoucher is bedoeld om bedrijven te helpen omzet en/of marktbereik behouden, of te vergroten nu fysieke klantbezoeken door corona beperkt worden.

Einddatum: 08 december: OP=OP

MKB’ers (met 2 tot 50 medewerkers en 3 jaar gevestigd in Rotterdam) die willen investeren in digitalisering, krijgen de helft van hun inleg door de gemeente vergoed met een maximum van € 2.500 ex. btw. In de aanvraag moet onder andere aannemelijk worden gemaakt dat de investering bijdraagt aan het behoud of het vergroten van de omzet en/of het marktbereik gedurende de klantcontactbeperkingen tijdens de COVID-19 periode.

Een aanvraag doen  kan  op de website van de gemeente Rotterdam. De regeling loopt tot 8 december 2020. Beoordeling (check de voorwaarden en criteria van de regeling) en toekenning gebeurt op basis van volgorde van aanmelding en tot de subsidiepot leeg is. Dus op = op.


Wethouder Barbara Kathmann: “Rotterdamse MKB’ers hebben het loodzwaar, zeker met alle coronabeperkingen die veel van hun klanten thuishouden. Door online beter zichtbaar en vindbaar te zijn, kunnen ondernemers toch de naamsbekendheid, klandizie en omzet van hun zaak vergroten. Maar dat kost geld. Met deze regeling willen we ondernemers stimuleren over de digitale drempel te stappen.”

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden

De Digitaliseringsvoucher kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een simpele oplossing zoals het toevoegen van een chatbot aan jouw website of webshop. Maar je kan ook denken aan het automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van Robotic Process Automation of Internet of Things. We kijken graag samen met jou naar deze of andere Artificial Intelligence oplossingen voor jouw organisatie tijdens een AI inspiratiesessie (deze valt trouwens ook onder de subsidieregeling).

Kortom, laat je gegevens achter zodat wij contact met jou op kunnen nemen of meld je nu aan voor een inspiratiesessie.