Stichting Pan de Vida helpt kinderen in Peru aan een betere toekomst

Logo Pan de Vida

Stichting Pan de Vida

Stichting Pan de Vida is in 2006 opgericht met het doel om de allerarmste kinderen in Peru (Zuid-Amerika) te helpen. Aanvankelijk werd alleen gewerkt met comedores (kinder-eetzalen / kinderrestaurants), waar kinderen – die in zeer arme omstandigheden leven – een maaltijd ontvangen. In de loop van de jaren heeft de stichting zich breder ingezet in Peru, door het opstarten van een kindertehuis Casa Hogar Alegría (‘Huis van vreugde’) en een tweetal kinderdagverblijven. Daarnaast worden jongeren begeleid en ondersteund naar en tijdens een studie.

 

Pan de Vida betekent ‘Brood dat leven brengt’. Carlos en Mariela van de Kamp zijn de initiatiefnemers en trekkers. In het najaar van 2017 hopen zij, gesteund door vele sponsors en met behulp van de vele vrijwilligers in Peru hun 40e comedor te openen. Hiermee nadert het aantal kinderen dat dagelijks van een maaltijd wordt voorzien de drieduizend.

Herman de Gelder

Herman de Gelder, CFO van Alpha Wax (klant van Promax) is voorzitter van deze stichting. Promax heeft Herman geïnterviewd over de projecten en zijn ervaringen van deze stichting.

Het werk dat nu gedaan wordt lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar voor de kinderen die je helpt kun je gewoon het verschil maken en kinderen echt hoop op een betere toekomst geven, door ze uit de armoede te halen. Als ik daarin kan bijdragen met mijn kennis, ervaring en tijd, hoe mooi is dat!

Lees hier het volledige interview met Herman de Gelder.

Voor € 10,- kunt u al een kind redden uit de armoede en een betere toekomst geven! Steun Pan de Vida en zorg samen voor een betere wereld.

www.pandevida.nl