fbpx

Promax behaalt ISO27001 en NEN7510 certificering!

Promax behaalt ISO27001 en NEN7510 certificering!

Met gepaste trots kunnen we mededelen dat Promax nu beschikt over een gecertificeerd management systeem conform de ISO27001 en de NEN7510 normering. In nauwe samenwerking met adviesbureau de Vaart uit Bleiswijk en certificerende instantie DigiTrust uit Apeldoorn heeft Promax het implementatietraject met goed resultaat afgerond. De officiële uitreiking van het certificaat door Marco Bijl, Algemeen Directeur DigiTrust, vond plaats op maandag 26 augustus, onder het genot van een glaasje champagne.

Judith Littel, CEO van Promax zegt hierover: “deze certificeringen zijn een bevestiging van de kwaliteit en professionaliteit van onze dienstverlening en een verzekering voor onze klanten dat zij erop kunnen vertrouwen dat wij op de juiste manier met hun gevoelige data omgaan.”.

Zowel de ISO als de NEN normering richten zich op het beheersen van de risico’s ten aanzien van informatiebeveiliging en bieden een vaste structuur hoe je hier als organisatie mee om dient te gaan.

“Als security dienstverlener heeft informatiebeveiliging altijd al hoog in het vaandel van onze organisatie gestaan” aldus Leon Jansen, CTO en Security Officer van Promax. “We doen er alles aan om zorgvuldig om te gaan met de informatie die ons wordt toevertrouwd door onze klanten en partners. De wens om dit met een kwaliteitskeurmerk te kunnen aantonen bestond al langer en hebben we met dit traject kunnen realiseren. Naast de algemeen erkende standaard ISO27001 hebben we tevens gekozen om te certificeren op de zorg specifieke NEN7510 norm. Promax heeft diverse klanten die werkzaam zijn in de zorgsector. Met de certificering van Promax kunnen we klanten die zelf aan deze normering willen voldoen nog beter ondersteunen.

Security is een prachtig en heel dynamisch vakgebied. Als dienstverlener zijn we constant bezig om te bepalen waar er ruimte voor verbetering is om daarmee onze klanten te helpen naar hoger volwassenheidsniveau van informatiebeveiliging. Dit traject heeft ons diverse nieuwe inzichten gegeven hoe we de technische kant van informatiebeveiliging beter kunnen integreren met de organisatorische kant van informatiebeveiliging”.

Als onderdeel van het traject is er volgens de richtlijn van beide normeringen een Management Systeem ingericht. Onze partner Adviesbureau de Vaart heeft ons intensief begeleid in het traject en gezamenlijk hebben we zaken als risico-inventarisaties, beleid, processen en werkinstructies vormgegeven en ondergebracht in het management systeem.

De laatste fase van het traject is de toetsing en certificering van het management systeem door een certificerende instantie. Promax heeft hierbij gekozen voor DigiTrust, een relatief kleine organisatie uit Apeldoorn die met een vast team van eigen auditors certificatietrajecten uitvoeren.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht  vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op zodat we onze ervaringen kunnen delen en wij uw organisatie kunnen helpen naar een veilige werkomgeving!

088-7070707

Info@promax.nl