fbpx

QR-Codes: bescherm jezelf tegen onveilige codes

QR-codes worden breed gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan kaartverkoop, 2-factor authenticatie, en ook visitekaartjes. Het gebruik van QR-codes is inmiddels net zo normaal als een barcode op een product tegenwoordig.

QR-codes oftewel “Quick Response” codes zijn ontwikkeld in de jaren 90 in de auto industrie. Deze kunnen meer verschillende gegevens bevatten dan de barcodes in de supermarkt. Een aantal jaar geleden was het noodzakelijk om een extra applicatie te installeren om een QR-code te kunnen scannen. Tegenwoordig is dit echter niet meer nodig met hedendaagse Android of iPhones.

Maar hoe weet men nu of de QR-code wel naar veilige informatie verwijst? Met de ingebouwde applicatie van de telefoon is dit vaak onduidelijk, maar er is een gratis applicatie beschikbaar om QR-codes mee te scannen waarmee dit wel duidelijk is. Deze applicaties is beschikbaar voor zowel Android, als voor iPhone.

Zie hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Zie voor meer informatie het bericht van Sophos: https://news.sophos.com/nl-nl/2019/10/18/beware-the-square-how-to-spot-malicious-qr-codes-2/