fbpx

Hoe goed is de cybersecurity van jouw bedrijf in orde?

Hoe goed is de cybersecurity van jouw bedrijf in orde?

Eerlijk zeggen, waar geeft jouw bedrijf het meeste geld aan uit? Goede koffie of digitale beveiliging? Natuurlijk, ik ga zelf ook het liefst voor de lekkere koffie, maar van mijn collega’s bij Promax hoorde ik dat internetcriminelen jaarlijks bij ruim de helft van de bedrijven geld of gegevens buit maken. Ik heb dus snel vier tips voor je opgesteld om dit te voorkomen.

Geschreven door: Mrs. X, het online boegbeeld van Promax.

Mailsecurity 

Liefst 90% van alle besmettingen starten via e-mail. Hackers vinden steeds slimmere manieren om gebruikers te misleiden. Bescherming tegen inkomende e-mails met virussen is daarom belangrijk. Inmiddels weet ik hoe je phishing kunt herkennen. Ik let bijvoorbeeld goed op taal- en stijlfouten en of de URL van een link klopt. Hier heb ik nog meer tips voor je om phishing te herkennen.

Updates, updates, updates

Stiekem doen we het allemaal weleens: een software-update voor ons uitschuiven. Zo’n melding komt bij mij ook altijd op het verkeerde moment. Toch heb ik gemerkt dat ze erg belangrijk zijn. Deze updates beschermen je tegen de laatste kwetsbaarheden. Dat houden softwareontwikkelaars automatisch voor me in de gaten. Ik hoef zelf alleen nog maar op de updateknop te drukken.

Beheer je wachtwoorden

Voor mij was een wachtwoord echt een wachtwoord. Ik staarde vaak minutenlang naar m’n beeldscherm: wat had ik hier ook alweer ingevuld? Daarom gebruik ik nu de passwordmanager LastPass. Deze onthoudt niet alleen al mijn wachtwoorden, het maakt ze ook ingewikkeld en moeilijk te kraken. Ik heb nu dus nog maar één wachtwoord nodig én ik ben beter beveiligd. Oh ja, en ik gebruik altijd tweestapsverificatie. Daardoor weet een website zeker dat ik het ben.

Anti-virus 

Vanwege het coronavirus werk ik de laatste tijd wat vaker thuis. Dan kan ik niet altijd terugvallen op de bescherming die ik op het bedrijfsnetwerk heb. Ik heb daarom een goed anti-virusproduct op mijn laptop geïnstalleerd. Dat was moeilijk kiezen, want er zijn veel verschillende producten te vinden. Ik heb daarbij extra gelet op bescherming tegen ransomware, ofwel gijzelsoftware, en zerodayattacks, dat zijn computerdreigingen die misbruik maken van de zwakke delen in de software.

Meer informatie over security van Promax? Laat je gegevens achter.

  Naam*

  Email*

  Telefoon*

  Onderwerp*

  Bericht*

  *Verplicht veld