fbpx

De ondersteuning voor Windows Server 2003 wordt binnenkort beëindigd

De ondersteuning voor Windows Server 2003 wordt binnenkort beëindigd

Microsoft

 

Windows Server stuurt de overgrote meerderheid van alle servers ter wereld aan. Veel bedrijven vertrouwen al jaren op Windows Server voor het draaien van hun IT-infrastructuur. Miljoenen servers uit de Windows Server 2003- en Windows Server 2008-series bedienen dagelijks miljarden klanten wereldwijd.

 

Op 14 juli 2015, zal de uitgebreide ondersteuning van Windows Server 2003 beëindigen. Na deze datum zal er vanuit Microsoft géén support meer beschikbaar zijn en zullen er ook geen updates en patches meer vrijgegeven worden. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van uw systemen, waardoor u misschien niet langer voldoet aan compliance standaarden.

 

Het IT landschap is radicaal veranderd sinds Windows Server 2003; denk hierbij aan de opkomst van cloud computing en het feit dat bedrijven nu steeds meer vertrouwen op technologie en data voor hun primaire processen. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan IT. Om ervoor te zorgen dat IT een steeds grotere en strategische rol kan spelen in het behalen van zakelijk succes blijft Microsoft haar producten verbeteren, zoals in Windows Server 2012 R2 en Microsoft Azure.

 

Enkele voorbeelden die het moderniseren van uw IT u biedt zijn:

  • Geen zorgen over beveiliging en regelgeving
  • Vermindering van onderhoudskosten
  • U wordt flexibel bij het ondersteunen van groei

 

U beschikt wellicht nog over servers die op Windows Server 2003 draaien. In dat geval adviseren wij u om dit zo snel mogelijk te inventariseren, een risico-analyse te doen en een plan te maken om van Windows Server 2003 weg te migreren. Wij helpen u graag om uw migratietraject zo snel en zo soepel mogelijk te laten verlopen. Kijk voor meer informatie op de Windows Server 2003 End Of Support website en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.