E-mail Hardening

E-mail is inmiddels het meest gebruikte en meest effectieve instrument voor communicatie met klanten. En dus wil je dat dit veilig is. Je wilt zelf zeker weten dat de ontvangen e-mail ook daadwerkelijk van degene af komt die hem heeft verstuurd en dat de ontvangende partij zichzelf garanties kan stellen dat de van jou ontvangen mail ook echt van jou af komt en zonder dat er aan de inhoud van de mail is gesleuteld. Met E-mail Hardening kan jouw bestaande e-mail applicatie optimaal geconfigureeerd worden om er veilig mee te werken. Dan is de verzending veilig en kunnen e-mails niet worden onderschept of veranderd door anderen en voorkomt dit naast teleurgestelde klanten ook datalekken.

Het probleem van onbeveiligde e-mail

Leg dit maar eens uit: Je tiende call van die dag, een boze klant met dezelfde boodschap als zijn negen voorgangers:

 

Q: ‘Jullie sturen me een e-mail, ik klik op de link, en nu heb ik een virus dat om geld vraagt!’
A: ‘Die e-mail komt niet van ons meneer, criminelen hebben onze naam gebruikt om malware te versturen, het spijt ons ontzettend!’

Of nog beter:
Q: ‘Ik heb jullie factuur toch al betaald?’
A: ‘Die factuur kwam helemaal niet van ons!’

En dan heb je alleen díe klanten gehoord die de moeite namen om te bellen. Duizend anderen zijn gewoon boos maar bellen niet. Phishing is geen slechte reclame, maar een commerciële ramp.

Inmiddels zijn er talrijke voorbeelden bekend waarbij, doordat een derde misbruik maakte van het e-mail account van een ander, zich hiermee verrijkte of de ander leed heeft aangebracht. Daarom stelt de nieuwe privacywet dat je passende maatregelen moet treffen om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens in de mail.

De oplossing

De oplossing hiervoor is zelfs gratis. In een notendop moet je aan de wereld laten weten welke mailservers er namens je bedrijf mogen mailen (SPF), hoe het digitaal watermerkje op je mails er uitziet (DKIM) en dat zowel het verzendendadres als de inhoud van de mail hierop gecontroleerd moeten worden (DMARC). Het enige probleem is dat het instellen zelf even elegant is als een neerstortende Boeiing en dat je zonder hulp verdwaalt in de bits & bytes.
Hier kan Promax je in assisteren. Afhankelijk van het aantal domeinen, gebruikers en de huidige configuratie voeren we alle verbeteringen binnen 1 tot 5 dagen gefaseerd door met een doorlooptijd van een maand. Tijdens deze maand geven we de systemen de tijd om te leren en ons van informatie te voorzien waarmee de instellingen nog strakker en beter ingesteld kunnen worden.

Wil je weten of je op dit moment veilig mailt?

Onze specialisten kunnen het je vertellen!


Neem contact met ons op

Wil je up-to-date blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!