VAAK TERUGKERENDE HANDELINGEN?
RPA DOET HET AUTOMATISCH, SNEL EN FOUTLOOS!

Zijn er binnen jouw organisatie experts die zich regelmatig en misschien wel te vaak bezighouden met zoek-, kopieer- en plakwerk om gegevens uit diverse bronnen te verzamelen? Zijn zij bezig om gegevens te consolideren om deze tot één rapport, overzicht of advies samen te brengen? En zoeken ze daarvoor erg lang op diverse websites, interne systemen, lokale databases of gedeelde mappen?

 

Als het antwoord op één of meer van deze vragen ‘Ja’ is, dan kan RPA een interessante oplossing vormen. Met RPA (Robotic Process Automation), ook wel ‘bots’ genoemd, kunnen we bovenstaande processen volledig automatiseren.
Het zoeken, verzamelen, rangschikken, ordenen, samenbrengen en zelf bewerken of aanpassen van informatie aan het juiste format en lay-out, kan volledig automatisch verlopen.

 

RPA is automatiseringssoftware die toetsenbordaanslagen en muisklikken op hoge snelheid simuleert. Hierdoor verloopt dit werk niet alleen automatisch en veel sneller, maar ook foutloos. De mens controleert en accordeert en de bot doet het saaie, repeterende werk. Deze samenwerking tussen mens en bot levert het volgende op:

 

Efficiënter inzetten van expertise

Jouw experts kunnen zich bezighouden met zaken waar zij goed in zijn en die waarde toevoegen.

 

Tijdwinst

Doordat RPA de taken in hoge snelheid uitvoert, kan je de tijd die medewerkers aan deze taken zou besteden, beter inzetten.

 

Verhogen van productiviteit

Je kan meer rapporten maken in dezelfde tijd. Je creëert dus ruimte om veel meer orders te verwerken en dus om te groeien.

 

Kosten besparing

Omdat RPA taken foutloos uitvoert, ben je minder tijd en geld kwijt aan corrigerende werkzaamheden (nakijken, aanpassingen, rectificaties, creditfacturen etc...). Daarnaast kunnen jouw kostbare experts veel efficiënter worden ingezet en op taken die meer waarde toevoegen aan de organisatie.

 

Blije medewerkers 

Medewerkers ervaren de samenwerking met de bot als erg prettig. Geen saaie, tijdrovende en repeterende taken meer. Zij kunnen zich richten op meer uitdagende zaken waar zij als experts goed in zijn.

 

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem contact op met:

Grace Tjon A Fat

Directeur Artificial Intelligence

Download Whitepaper

In onze whitepaper lees je over de volgende onderwerpen:
- Wat is RPA?
- Concrete voorbeelden
- Stappenplan
- Het verschil tussen AI en RPA

Samenwerking tussen mens en bot

RPA EN MKB

Hoe groter de volumes hoe sneller jij de investering terugverdiend. RPA levert al heel gauw tijdbesparing op, is relatief snel geïmplementeerd, de uitbreiding kan in kleine stappen en is daarom zeer interessant voor het MKB.

Voordelen

  • Productiviteit verhogen
  • Kostenbesparing
  • Tijdbesparing
  • Efficiënte inzet van expertise

USE CASE

Voor een bodemonderzoeker heeft Promax een RPA bot gebouwd en succesvol geïmplementeerd. Deze bot creëert bodemonderzoeksrapportages waarbij data uit diverse interen- en externe bronnen worden verzameld, bewerkt en geconsolideerd in één document waar bijlagen aan worden toegevoegd en uiteindelijk wordt geconverteerd naar een pdf welke naar de klant wordt verstuurd.


In de oude situatie, vóór het gebruik van de bot, duurde het voor een medewerker 4 uur om een rapport te creëren. Er werd op jaarbasis ca. 200 rapporten gemaakt.


Met RPA konden wij de creatieduur van 4 uur reduceren naar ca. 2 uur. Dat houdt in dat per jaar niet 200 maar 400 rapporten kunnen worden gecreëerd. De tijd die medewerkers over hebben kunnen zij besteden aan meer uitdagende werkzaamheden. De medewerkers zijn blij dat zij van het saaie repeterende knip en plak werk af zijn. Hiermee heeft het bedrijf een verbeterde positie in de markt ten opzichte van de concurrentie kunnen realiseren.

Wij zijn Promax

Al sinds 1992 helpt Promax haar klanten om succesvol te zijn met veilige, betrouwbare en intelligente IT-oplossingen. Wij ontzorgen je met onze kennis over Secure AI oplossingen, zodat jij je kunt richten op jouw core business.

 

‘Simple, secure and intelligent’

  • Simple - wij vinden dat technologie eenvoudig moet zijn, zodat u altijd en overal optimaal en plezierig kunt werken.
    Secure - wij zorgen ervoor dat uw data en dataverkeer veilig zijn en dat u zich veilig voelt.
    Intelligent - we gebruiken intelligente oplossingen om u te helpen betere beslissingen te nemen, onbekende kansen te zien en slimmer te zijn dan ooit tevoren.

Copyright Promax ©2020